Matematik

Rstudio terningskast

23. oktober 2022 af jemilo22 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder fast i følgende opgave:

Henrik har ud fra ovenstående linjer lavet funktionen hvad_er_vist, der afgør hvilke for-
skellige øjne der er i et terningekast med 6 terninger.
1: hvad_er_vist <- function(){
2: slag <- terning(6)
3: cat("Slaget er:", slag,"\n")
4: vist <- rep(FALSE,6)
5: for (k in 1:6){ if (sum(slag==k)>=1) vist[k] <- TRUE }
6: vist
7: }
(Det er en god idé at starte med at indtaste hvad_er_vist og terning i R og foretage nogle
kørsler, så man kan se hvad der foregår.)
Modificér funktionen hvad_er_vist så den får en parameter n, som skal angive antallet af
terninger Henrik kaster med. Denne parameter skal have standardværdien 6. (F.eks. skal
hvad_er_vist(13) angive de forskellige øjne, der vises i et terningekast med 13 terninger,
mens hvad_er_vist() skal angive de forskellige øjne, der vises i et terningekast med 6
terninger.)

og er kommet så langt her, men stirrer mig blindt på hvorfor det ikke virker

terning <- function(n=6,k=6){floor(runif(n,1,7))
hvad_er_vist <- function(terning)
slag <- terning(6)
cat("Slaget er:", slag,"\n")
vist <- rep(FALSE,6)
for (k in 1:6){ if (sum(slag==k)>=1) vist[k] <- TRUE 
}

er der nogle der kan hjælpe?

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2022 af SådanDa

Den oprindelige funktion virker for n=6, så du skal bare have indført en parameter så du kan ændre 6-tallet til noget andet. 6-tallet bliver kun brugt i linjen slag<-terning(6), så du vil gerne have det ændret til en parameter:

hvad_er_vist <- function(n=6){

slag <- terning(n)

...

...}

Det er ikke andet der skal ændresm det fungerer allerede.


Svar #2
23. oktober 2022 af jemilo22

Hej

Ja sgu da, det virker fantastisk, mange tak :)

Jeg har lidt firkantede øjne her i aften så definerede n i 2. linje af den oprindelige og det virkede fint alligevel :)

Fortsat god aften

Mvh


Skriv et svar til: Rstudio terningskast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.