Fysik

Gitterligning - hydrogen

27. oktober 2022 af Amalie2003 - Niveau: B-niveau

Hejsa! - Jeg har allerede stillet dette spørgsmål før, men uden at forstå svaret desværre

Jeg ved ikke hvor det er jeg får Theta_n fra i min gitterligning

Udover dette har jeg bestemt konstanten d til at være =1666,67nm 

Samt n til at være 1

Jeg mangler blot vinklen til første orden, er der nogen der ved hvor jeg får den fra?

Vedhæftet fil: Gitterligningen.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2022 af peter lind

#0

Hejsa! - Jeg har allerede stillet dette spørgsmål før, men uden at forstå svaret desværre

Jeg ved ikke hvor det er jeg får Theta_n fra i min gitterligning

Udover dette har jeg bestemt konstanten d til at være =1666,67nm 

Samt n til at være 1

Jeg mangler blot vinklen til første orden, er der nogen der ved hvor jeg får den fra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2022 af peter lind

Det kommer an på opstillingen. Formodentlig får du det som tan(θ) = d/s, hvor d er afstanden fra 0'orden til 1'orden og s er afstanden fra apparatur til skærm


Svar #3
27. oktober 2022 af Amalie2003

Så vidt jeg kan forstå, har vi ikke nogen s variabel - det er også min fejl ,men jeg glemte at sende resten af opgaven med ind - 

Vedhæftet fil:Gitterligning.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2022 af peter lind

Den er jo angivet i tabellen ovenfor


Skriv et svar til: Gitterligning - hydrogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.