Matematik

-3x+2=-x-0,5

28. oktober 2022 af noah223 - Niveau: 10. klasse

kan ikke finde ud af -3x+2=-x-0,5 og har ikke nogle ide om hvordan jeg løser det


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2022 af Moderatoren

Prøv at læse dette: https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/ligninger/losning-af-ligninger

Hvis du har spørgsmål til det, så skriver du bare :)


Svar #2
28. oktober 2022 af noah223

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2022 af mathon

\begin{array}{llllll}\textup{Fremgangsm\aa de:}\\\\&& \begin{array}{|c|l|} \hline&\\ -3x+2=-x-0.5&\textup{adder 3x p\aa \ begge sider}\\&\\ \hline&\\ -3x+3x+2=-x+3x-0.5&\textup{reducer p\aa\ begge sider}\\&\\ \hline&\\ 2=2x-0.5&\textup{adder 0.5 p\aa\ begge sider}\\&\\ \hline&\\ 2+0.5=2x-0.5+0.5&\textup{reducer p\aa\ begge sider}\\&\\ \hline&\\ 2.5=2x&\textup{divider med 2 p\aa\ begge sider}\\&\\\hline&\\ \frac{2.50}{2}=\frac{2x}{2}&\textup{reducer p\aa\ begge sider}\\&\\\hline&\\ 1.25=x&\textup{som er l\o sningen}\\&\\ \hline \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: -3x+2=-x-0,5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.