Matematik

matematik C

30. oktober 2022 af sose3214 - Niveau: C-niveau

I 2006 var der 2,586 millioner personbiler i Danmark.
I de følgende år voksede antallet af personbiler med 1,49 % om året.


a) Indfør passende variable, og opstil en formel til at bestemme antallet af personbiler i
Danmark i årene efter 2006.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2022 af StoreNord

Bare forestil dig, at det er dine 2,5 tusind kroner i banken, der hvert år stiger med 1,49 procent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2022 af AMelev

Alllerførst skal du have styr på, hvilke størrelser der er i spil, og hvad der afhænger af hvad.

Der er tid og der er antal personbiler.
Tiden går uanset hvad, så det er den uafhængige variabel.
Så sæt x = Antal år efter 2006 og y = Antal mio. personbiler i DK.
Da y vokser med en fast procent pr. år, er derr tale om en eksponentiel udvikling y = b·ax, hvor b er startværdien og a = 1 + r (r er vækstraten).


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2022 af StoreNord

y = b·ax


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2022 af AMelev

#3 Tak!


Skriv et svar til: matematik C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.