Matematik

Talkvadrat

02. november 2022 af Fahad2700 - Niveau: 7. klasse

Hej 

Jeg har svært ved følgende opgave:

a. Beregn tallene i felterne, og skriv dem ind i det tomme kvadrat. Summen af hver kolonne, hver række og diagonalt skal blive 15. I kvadratet har x den samme værdi.

Jeg har vedhæftet filen, hvor opgaven skal laves og ligger. 

Mvh Fahad 7.B


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2022 af StoreNord

Diagonal-summen skal være 15.
Hvad må x så være?

Når du kender x, kan du se på højre søjle.


Svar #2
02. november 2022 af Fahad2700

Hvordan kan man finde X? 5? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2022 af StoreNord

Diagonalens sum er:       (x-9) + 5 + (x-8), men du ved, at den også er 15. Altså har du ligningen:

                      (x-9) + 5 + (x-8) = 15                     find x.


Svar #4
02. november 2022 af Fahad2700

Jeg fandt det frem til x = 27/2

Hvad, så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2022 af StoreNord

Så kan du regne ud, hvad der skal stå i højre kolonne.


Svar #6
02. november 2022 af Fahad2700

9? Eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2022 af StoreNord

Nej
Celle D5


Svar #8
02. november 2022 af Fahad2700

Hvad skal der stå?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2022 af StoreNord

Højre kolonnes sum skal være 15.
(x-7) + D5 +(x-8 = 15              og du har beregnet  x.
Hvad er celle  D5  så?


Skriv et svar til: Talkvadrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.