Matematik

Forholdsopgave

07. november 2022 af Morten20 - Niveau: 7. klasse

Hvordan regner jeg denne opgave ud?

Bagermester Sørensen blander 27 kg af solsikkekerner, rug - og hvedemel i forholdet 1:3:5.

Hvor mange kilogram er der af hver ingrediens?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2022 af mathon

                           \small \small \begin{array}{lllllll}& \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \textup{FORHOLDSTAL}\\& \begin{array}{lcc} \textup{solsikkekerner}&1\cdot x\\ \textup{rugmel}&3\cdot x\\ \textup{hvedemel}&\underline{5\cdot x}\\ \textup{i alt}&9\cdot x&=27 \end{array}\\\\& \textup{Ligningen}&9x=27\textup{ l\o ses}\\\\&&x=3\\\\& \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \textup{Ingrediensm\ae ngder}\\& \begin{array}{lcc} \textup{solsikkekerner}&1\cdot 3=3\\ \textup{rugmel}&3\cdot 3=9\\ \textup{hvedemel}&\underline{5\cdot 3}=15\\ \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Forholdsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.