Matematik

Et glas cola

09. november 2022 af Bella1242 (Slettet) - Niveau: A-niveau

a og b?? afleverings opgave til i nat:(

Vedhæftet fil: cola1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2022 af Moderatoren

Beskriv dine problemer med opgaven. Så kan hjælperne give dig hints til at lave opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2022 af mathon


Svar #3
09. november 2022 af Bella1242 (Slettet)

Min problem er at jeg ikke ved hvad jeg skal gøre, og når nogen viser mig hvordan man laver opgaven, lærer jeg på den måde :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2022 af Moderatoren

Arh, det er nu bedre, at du skriver, hvad du har problemer med, så kan hjælperne give dig hints. Har du virkelig ikke prøvet en lignende opgave i timerne?


Brugbart svar (2)

Svar #5
09. november 2022 af mathon

                   \small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{a)}\\&&\textup{Define }f(x)=-0.0034x^3+0.077x^2-0.3x+2.46\\\\&& A_M=\int_{0}^{14.5}f(x)\,\mathrm{d}x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2022 af mathon

Hvordan beregner du volumen ved rotationen 360° om x-aksen?


Svar #7
09. november 2022 af Bella1242 (Slettet)

#4

Arh, det er nu bedre, at du skriver, hvad du har problemer med, så kan hjælperne give dig hints. Har du virkelig ikke prøvet en lignende opgave i timerne?

Havde brug for hjælp, ellers ville jeg gøre det selv :)


Svar #8
09. november 2022 af Bella1242 (Slettet)

#6

Hvordan beregner du volumen ved rotationen 360° om x-aksen?

π⋅∫ba(f(x))2dx?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2022 af mathon

                   \small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&& V_x=\pi\cdot \int_{0}^{14.5}f(x)^2\,\mathrm{d}x \end{array}


Svar #10
09. november 2022 af Bella1242 (Slettet)

1000 tak:)


Svar #11
09. november 2022 af Bella1242 (Slettet)

Ser grafen sådan ud?

Vedhæftet fil:graph1.png

Brugbart svar (1)

Svar #12
09. november 2022 af mathon

    Ja.


Brugbart svar (1)

Svar #13
10. november 2022 af SuneChr

Opgaven b)
Det er rumfanget af glasset og ikke af væsken. Sodavand indeholder brus, og det ser også ud til, at der er isterninger i glasset. Man må formode, at væskerumfanget er lidt mindre end glassets rumfang.


Skriv et svar til: Et glas cola

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.