Matematik

Rekursionsligning

09. november 2022 af obsjensen - Niveau: B-niveau

har prøvet mig frem med denne opgave, men kan simpelthen ikke tænke mig til svaret.

Teksten under a) har jeg skrevet, men det er vist forkert.

Vedhæftet fil: opg2 rekursionsligning.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2022 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2022 af AMelev

#0
Du er på rette spor, men glemmer at tage højde for, at de 3 "sider" deler 2 "hjørner".
Desuden skal der tages højde for, at n starter med at være 0.

yn+1 = yn + 3·(n+2) - 2
n = 1: 1 + 3·2 - 2 = 5
n = 2: 5 + 3·3 - 2 = 12
n = 3: 12 + 4·3 - 2 = 22
n = 4: 22 + 5·3 - 2 = 35

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Rekursionsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.