Matematik

hjælp

11. november 2022 af rasmus2525 - Niveau: 10. klasse

I de næste opgaver koster en øl x kroner. Opstil for hvert af følgende udsagn en ligning, der svarer til udsagnet, og løs derefter ligningen. 

a) 2 øl og 1 sodavand til 12 kr. koster tilsammen 41 kr.

b) 3 øl har samme værdi som 1 øl og 49 kr.

c) 4 øl og 1 sodavand til 11 kr. har samme værdi som 2 øl og 51 kr

. d) 1 sodavand koster 5 kr. mindre end 1 ol. 2 øl og 3 sodavand koster 30 kr.

e) 3 venner køber hver 1 øl og 3 sodavand til 7 kr. Den ene betaler det hele. Han betaler i  alt 132 kr

. f) 1 sodavand koster 3 kr. mindre end 1 øl. 2 øl og 1 sodavand koster det samme som 1 øl og 3 sodavand.

g) 1 øl koster 6 kr. mere end 1 sodavand. For 49 kr. kan man få 2 øl og 1 sodavand. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2022 af MentorMath

a) Vi ved at en øl koster x kr. og at en sodavand koster 12 kr. Hvis vi køber 2 øl og 1 sodavand, og det tilsammen skal koste 41 kr, så ved vi følgende:

2•øllens pris + sodavandens pris = 41 kroner,

Øllens pris = x kr.

Sodavandens pris = 12 kr.

Heraf kan vi opstille og løse ligningen 

2•x + 12 = 41 ⇔

2•x +12 - 12 = 41 - 12 ⇔ , (Denne omskrivning er til for at forklare - kan undlades i besvarelsen:) )

2•x = 29 ⇔

(2•x)/2 = 29/2 ⇔ , (Kan undlades i besvarelsen)

x = 14,5

Dvs. at 1 øl koster 14,5 kr.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. november 2022 af ringstedLC

- Din titel er nærmest intetsigende.

- Det fremgår ikke af #0 hvad der er dit problem og hvad du selv har fundet ud af.

a) - c): Et antal af x = en pris. Find x!


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.