Matematik

Vektorfuntioner

16. november 2022 af AllMight - Niveau: A-niveau

ved ikke om jeg bare er dum, men forstår slet ikke vektorfunktioner, nogle der kan forklarer alt dette på en måde så en trædør forstår det :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2022 af StoreNord

Opgave 7)
    Hvornår er x-koordinaten = 0?
    Hvornår er y-koordinaten = 0?
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2022 af StoreNord

Opgave 8a)
    For hvilke to værdier af t er y-koordinaten = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2022 af ringstedLC

Opg. 7

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2022 af ringstedLC

Opg. 7

\begin{align*} \textup{Sk\ae ring m. }y=0\Rightarrow y(t) &= t-3=0 \Rightarrow t=3 \\ \vec{\,r}(3) &= \binom{3^2-4}{0}=\vec{\,r}_{+3}=\overrightarrow{OP}_{+3} \\\\ \textup{Sk\ae ring m. }x=0\Rightarrow x(t) &= t^2-4=0 \Rightarrow t=\pm 2 \\ \vec{\,r}(2) &= \binom{0}{2-3}=\vec{\,r}_{+2}=\overrightarrow{OP}_{+2} \\ \vec{\,r}(-2) &= \binom{0}{-2-3}=\vec{\,r}_{-2}=\overrightarrow{OP}_{-2} \end{align*}

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2022 af ringstedLC

Opg. 8

a)

\begin{align*} \vec{\,r}(t) &= \binom{t^2}{t^3-4\,t} \\ \textup{Dobbeltpunktet\,}P=\vec{\,r}(2) &= \binom{2^2}{2^3-4\cdot 2}=\binom{x(2)}{y(2)} \end{align*}

b)

\begin{align*} \vec{\,r}(t_0) &= \vec{\,r}(2) \\ x(t_0) &= x(2) \\ \Rightarrow {t_0}^2=x(2) &\,\wedge \;t_0\neq 2 \\ t_0 &= ... \end{align*}


Svar #6
26. november 2022 af AllMight

Jeg forstår ikke helt opgave 8
hvordan bliver punktet p som skrevet til x(2) og y(2) ?


samt jeg ikke forstår besvarelsen på b heller ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \vec{\,r}(t)=\binom{x(t)}{y(t)} &= \binom{t^2}{t^3-4\,t} &&\Rightarrow \left\{\begin{matrix} x(t) &=t^2\qquad\, \\y(t) &=t^3-4\,t \end{matrix}\right. \\ \vec{\,r}(2)=\binom{x(2)}{y(2)} &=\binom{2^2}{2^3-4\cdot 2} &&\Rightarrow \vec{\,r}(2) = \binom{?}{?} \end{align*}

hvor x(t) og y(t) er koordinatfunktionerne til vektorfunktionen r(t).


Svar #8
26. november 2022 af AllMight

R2 er 4,0 så går jeg ud fra, hvilket var derfor de to 2,2 forvirrede mig.

forstår dog stadig ikke hvad menes med t0 
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. november 2022 af ringstedLC

\begin{align*} x(2)=4 &= t^2\Rightarrow t=\left\{\begin{matrix} 2\\t_0 \end{matrix}\right. \end{align*}


Svar #10
26. november 2022 af AllMight

ah okay, ved ikke om jeg bare er dum forstår dog stadig ikke b'eren altså T0


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. november 2022 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Skriv et svar til: Vektorfuntioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.