Matematik

-x+2y=1

22. november 2022 af bruv - Niveau: C-niveau

Hey jeg har ikke rigtigt styr på ligninger og ville spørge om nogen har 1 minut til at hjælpe med at løse ligningen: -x+2y=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2022 af Moderatoren

Det er bedre, at du får styr på ligninger, så du selv kan løse dem i fremtiden. 

Går du i 9. klasse eller på gymnasiet? Det skal du først skrive. 

Herefter skal du skrive, hvad du ikke har styr på. 

Så kan hjælperne hjælpe dig :) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2022 af mathon

-x + 2y = 1    er en ligning med to ubekendte, som ikke kan løses uden yderligere information om x og y.

Men -x + 2y = 1 er ligning for en ret linje, som du kan indtegne i et sædvanligt ortonormalt koordinatsystem.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2022 af AMelev

Hvis formålet er at omskrive ligningen til den velkendte form for en ret linje y = a·x + b, skal du altså have y isoleret på venstre side af lighedstegnet.
Ved løsning af ligninger er rækkefølgen af operationerne i princippet den omvendte af den rækkefølge, der optræder i regningsarternes hierarki, så
1. + eller -
2. · eller /
3. Funktioner, fx ...2 og √

Her: Målet er at få y til at stå alene
1. Du skal først skaffe dig af med -x. Det gør du ved at foretage den omvendte operation, dvs. du lægger x til på begge sider og får så 2y = x + 1. 
2. Så skal du skaffe dig af med 2·, idet 2y betyder 2·y. Den omvendte operation af gange er division, så for at ophæve ·2 skal du dividere med 2 på begge sider. Husk, det er hele højresiden, der skal divideres med 2, så du får y = (x+1)/2 = ½x +½.


Skriv et svar til: -x+2y=1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.