Matematik

aflevering

22. november 2022 af sannnnnne (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, har brug for lidt hjælp til denne opgave. 

Tak på forhånd!

Skitserne herunder viser kube A og kube B. Kube A har sidelængden 2. Kube B har sidelængden 8.

15.1
Sidelængden i kube B er gange større end sidelængden i kube A.

15.2
Rumfanget af kube A er

15.3 
Overfladearealet af kube B er

(billede vedhæftet neden under)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2022 af StoreNord

15.1
Sidelængden i kube B er  x  gange større end sidelængden i kube A.  Hvad er x?
    Svar:           løs ligningen          2 * x = 8

15.3 
                                         \frac{Stort\; rumfang}{Lille\; rumfang}=\frac{8^{3}}{2^{3}} =?

Nåh, jeg misforstod spørgsmål 2 og 3 lidt.     :-)
Men du forstår det jo nok nu.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2022 af mathil1789

Hvordan svare jeg så på 2 & 3 ( tak for hjælp til spørgsmål 1! )

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2022 af StoreNord

Du skal beregne de to rumfang, som jeg har vist i brøken.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2022 af mathil1789

Hvordan gør jeg det når jeg kun har en oplysning og jeg skal bruge tre oplysninger?

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2022 af StoreNord

??
    I en terning (kubus) er  længde = bredde = højde.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2022 af mathil1789

1 cube = 16

2 cube = 4096

= 256?

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2022 af Moderatoren

#0 og #2 og dine andre profiler – hav venligst kun én profil. Jeg sletter, så du kun har mathil1789 tilbage. 

Og i fremtiden, så må du meget gerne give dine tråde nogle bedre overskrifter. Det gør det både for dig og hjælperne det meget lettere at overskue.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2022 af StoreNord

Nej. Det er helt forkert.

Læg også mærke til at i Opgave 15.2 spørges der kun om rumfang,
                                og i Opgave 15.3 spørges der kun om areal
Hun i Opgave 15.1 spørges der om forholdet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2022 af StoreNord

Kun i Opgave 15.1 spørges der om forholdet.


Skriv et svar til: aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.