Matematik

Middelværdi

02. december 2022 af azulodukovic - Niveau: Universitet/Videregående

Søger hjælp til følgende opg. (vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2022 af oppenede


f(t) = Σi p(X=xi)(xi-t)2
f'(t) = -2Σi p(X=xi)(xi-t)
      = 2(t·Σi p(X=xi) - Σi p(X=xi)xi)
      = 2(t - Σi p(X=xi)xi)

0 = f'(t)   =>   0 = t - Σi p(X=xi)xi    =>    t = Σi p(X=xi)xi = E(X)


Skriv et svar til: Middelværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.