Matematik

Hjælp

08. december 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet) - Niveau: C-niveau

År:     2011     2012      2013      2014     2015     2016      2017

         3,6        5,9          7,8        12,6      17,2      25,7       37,9   :Omsætning i mio. kr.

a)    Definer betydning af x og y i forhold til talmaterialet.

b)    Lav et xy-plot af talmaterialet i tabellen og tegn en tendenslinje. Angiv forskriften for den eksponentielle model og giv en vurdering af regressionsmodellen ud fra forklaringsgraden.

c)    Hvis vi siger den fundne model også beskriver udviklingen i omsætningen de følgende 10 år, hvornår vil omsætningen så være mindst 100 mio. kr.?

d)    Virksomheden investerer i nye maskiner for 6,2 mio. kr. Maskinernes værdi nedskrives efter saldometoden med 20 procent om året. Hvor mange år (helt antal år) går der før maskinernes værdi er nedskrevet til under 1 mio. kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2022 af ringstedLC

Beskriv dine problemer med opgaven, vi er ikke tankelæsere.

NB 1. Opdatér din profil mht. udd.

NB 2. Skriv en sigende titel.


Svar #2
09. december 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet)

hvordan laver man c og d?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2022 af ringstedLC

c)

\begin{align*} M(x) &= 100\,\textup{mio}\Rightarrow x=... \\ \textup{\AA r}&= 2011+x \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2022 af ringstedLC

d)

\begin{align*} 1\,\textup{mio} &= 6.2\,\textup{mio}\cdot (1-0.2)^x\Rightarrow x=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& y=3.7268\cdot 1.47857^x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&& \textup{solve}\left (100=3.7268\cdot 1.47857^x,x \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2022 af mathon

\small \textbf{d)}

             \small \textup{se }\#4


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.