Matematik

Integralregning

16. december 2022 af Sandra03 - Niveau: A-niveau

Har akut brug for hjælp til denne opgave

- Vil gerne have forklaringer, da jeg gerne vil forstå det. 

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2022 af MentorMath

Hej,

Vi ved, at f(0) = 0 og f(1) = -1 samt at a, b er reelle tal.

Vi kan altså skrive op at

(*)      f(0) = ∫20 (2at + b)dt = 0 

(**)     f(1) = ∫21 (2at + b)dt = -1

Heraf fås at

(*)     

20 (2at + b)dt = 0 ⇔

[at2 + bt]20 = 0 ⇔

a·02 + b·0 - (a·22 + b·2) = 0 ⇔ (vh.a. integralregningens hovedsætning, ∫cd f(t)dt = F(d) - F(c) ).

-4a - 2b = 0 ⇔

-4a = 2b ⇔

b = -4a/2 = -2a 

_____________________________________________________________________________________

(**)     

21 (2at + b)dt = -1 ⇔

[at2 + bt]21 = -1 ⇔

a·12 + b·1 - (a·22 + b·2) = -1 ⇔

a + b - 4a - 2b  = -1 ⇔

3a - b = -1 ⇔

a = (-1 + b)/3 = -1/3 + b/3

Heraf bestemmes a og b som ved to ligninger med to ubekendte:) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2022 af MentorMath

Dvs.

b = -2a = -2·(-1/3 + b/3) = 2/3 - 2b/3 ⇔ 

3b = 2 - 2b ⇔

5b = 2 ⇔ 

b = 2/5

Fundne værdi af b indsættes nu i udtrykket for a, for hvilket a bestemmes

a = -1/3 + b/3 = -1/3 + (2/5)/3 = -1/3 + 2/(5·3) = -1/3 + 2/15 = -5/15 + 2/15 = -7/15.

Dvs. 

a = -7/15 og b = 2/5 

Det står ret uoverskueligt ved brug af skråstregen, så håber ikke jeg har lavet nogle fejl i det undervejs ,:) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2022 af MentorMath

#2

Dvs.

b = -2a = -2·(-1/3 + b/3) = 2/3 - 2b/3 ⇔ 

3b = 2 - 2b ⇔

5b = 2 ⇔ 

b = 2/5

Fundne værdi af b indsættes nu i udtrykket for a, for hvilket a bestemmes

a = -1/3 + b/3 = -1/3 + (2/5)/3 = -1/3 + 2/(5·3) = -1/3 + 2/15 = -5/15 + 2/15 = -7/15.

Dvs. 

a = -7/15 og b = 2/5 

Det står ret uoverskueligt ved brug af skråstregen, så håber ikke jeg har lavet nogle fejl i det undervejs ,:) 

PS. Kan se, at jeg har lavet en fejl i bestemmelsen af a. Opdateres snarest muligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. december 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}&& f(x)=&\int_{2}^{x}(2at+b)\mathrm{d}t=\left [a\cdot t^2+b\cdot t \right ]_2^x=\\\\&&& a\cdot x^2+b\cdot x -\left ( a\cdot 2^2+b\cdot 2 \right )=\\\\&&& ax^2+bx-4a-2b\\\\\\&& f(0)=0&=-4a-2b\\\\&&f(1)=-1&=a+b-4a-2b\\\\&&& -3a-b=-1\\\textup{dvs ligningssystemet:}\\\\&&& \begin{matrix} 2a+b=0\\-3a -b=-1 \end{matrix}\\\\ \textup{addition giver:}\\&&&-a=-1\\\\&&& a=1\\ \textup{som substitueret }\\\textup{i }&&&2a+b=0\\ \textup{giver:}\\&&&2\cdot 1+b=0\\\\&&&b=-2 \end{array}


Svar #6
17. december 2022 af Sandra03

Tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.