Matematik

Problemregning

20. december 2022 af HjælpMigBeOm - Niveau: 9. klasse

Hejsa 

Jeg har en aflevering for om lignigner, hvilket er lidt af et svagt punkt. 

Er der nogen, som kunne hjælpe og/eller give en simple forklaring på opgaven  


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2022 af Moderatoren

Prøv at beskrive, det du har svært ved


Svar #2
20. december 2022 af HjælpMigBeOm

Har svært ved at forstå opgaven i det hele taget


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2022 af Skvibimigger

a: For at finde ud af, hvor mange penge de skal have, kan vi starte med at antage, at Rita får x kr.

Signe skal have det samme som Rita, så hun skal have x kr. Tine skal have halvt så meget som Rita, så hun skal have x/2 kr. Ulla skal have dobbelt så meget som Rita, så hun skal have 2x kr. Vivi skal have tre gange så meget som Rita, så hun skal have 3x kr.

De de alt i alt skal have kan så skrives med følgende ligning:
x + x + x/2 + 2x + 3x = 600 kr.

b: For at løse ligningen, kan vi starte med at samle ligningen: 7x + x/2 = 600

Derefter kan vi samle x-termerne: 7.5x = 600

Til sidst kan vi dividere begge sider med 7.5 for at finde x: x = 80

Nu ved vi, at Rita skal have 80 kr. De andre personer skal have følgende beløb:

Signe skal have 80 kr. Tine skal have 80/2 = 40 kr. Ulla skal have 2 * 80 = 160 kr. Vivi skal have 3 * 80 = 240 kr.

Alt i alt skal de have 80 + 80 + 40 + 160 + 240 = 600 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll}&\textup{Fordelingsudtryk:}\\\\&& \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|}\hline \textbf{Rita}&\textbf{Signe}&\textbf{Tine}&\textbf{Ulla}&\textbf{Vivi}&\textbf{i alt}\\ \hline x&x&\frac{1}{2}x&2x&3x&\frac{15}{2}x=600\\ \hline \end{array}\\\\ \textbf{a)}\\&\textup{Fordelingsligning:}\\&& \frac{15}{2}x=600\\\\&& x=\frac{2}{15}\cdot 600=80\\\\\\\textbf{b)}\\& \textup{Fordeling:}\\&& \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|}\hline \textbf{Rita}&\textbf{Signe}&\textbf{Tine}&\textbf{Ulla}&\textbf{Vivi}\\ \hline 80&80&40&160&240\\ \hline \end{array} \end{array}


Svar #6
20. december 2022 af HjælpMigBeOm

Mange tak folkens


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. december 2022 af Soeffi

#0.

a)
Rita: x
Signe: x 
Tine: 0,5·x
Ulla: 2·x
Vivi: 3·x

Sum: x + x + 0,5·x + 2·x + 3·x = 600

b) 
x + x + 0,5·x + 2·x + 3·x ⇔
1·x + 1·x + 0,5·x + 2·x + 3·x = 600 ⇔
(1 + 1 + 0,5 + 2 + 3)·x = 600 ⇔
7,5·x = 600 ⇔
x = 600/7,5 = 80

Rita: 80 kr
Signe: 80 kr
Tine: 40 kr
Ulla: 160 kr
Vivi: 240 kr


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.