Matematik

grænseværdi

21. december 2022 af sarabatta778 - Niveau: Universitet/Videregående

hej jeg har en opgave som jeg ikke forstår, der vedrører grænseværdier.

Opgaven er vedhæftet.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2022 af Soeffi

#0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2022 af Soeffi

#0. Løsning i Geogebra.

Vedhæftet fil:grænse.png

Svar #3
22. december 2022 af sarabatta778

#2

#0. Løsning i Geogebra.

jeg forstår ikke.. kan du prøve at forklare:)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. december 2022 af Soeffi

#3. Det antges, at 

\\f_1(x)=e^{-\frac{1}{|x|}},\;f_2(x)=e^{-\frac{1}{x}},\;\\\\g_1(x)=x^2e^{-\frac{1}{x^2}},\;g_2(x)=e^{\frac{1}{x}},\;\\\\h_1(x)=x sin \left (\frac{1}{x} \right ),\;h_2(x)=\frac{sin \left (\frac{1}{x} \right )}{x}\\

f1, g1 og h1 går som vist mod 0 for x gående mod 0.

De andre gør ikke.

f2 går mod 0 for x gående mod 0 fra højre, men ikke fra venstre.

g2 går mod uendelig for x gående mod 0. 

h2 går mod plus minus uendelig, mens den svinger, for x gående mod 0. 


Skriv et svar til: grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.