Matematik

Hvem ved hvad?

24. december 2022 af SuneChr - Niveau: A-niveau

.SP 241220220020.PNG

Vedhæftet fil: SP 241220220020.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. december 2022 af Christianfslag

Tyngdeaccelerationen noteres med g.                          (G)

Første bogstav for grænseværdi er l.                            (L)

"... er lige så god som..." er ækvivalent.                        (Æ)

Præfiks for infitesimal størrelse er d.                             (D)

Grundtallet for den naturlige logaritme er Eulers tal e.  (E)

Eksponentialfunktionens inverse er log.                        (L)

Den imaginære enhed er i, j eller epsilon.                      (I)

Basen for logaritmer er grundtallet.                               (G)

-

Enheden for energi er joule.                                          (J)

Spændingsforskel i Ohms lov er U.                               (U)

Funktion med egenskaben f(x)=f(-x) er en parabel.      (L)

Glædelig jul til dig, Sune.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. december 2022 af OliverHviid

"glædelig jul"

Det var jo en meget sjov lille opgave.

Glædelig jul til dig også. (og godt nytår når vi når så langt)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. december 2022 af SådanDa

#1 cosinus-funktionen opfylder også egenskaben, men den er ikke en parabel. Jeg mener, at det tiltænkte svar må være en "lige funktion".

Men ikke desto mindre, glædelig jul!


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. december 2022 af Christianfslag

#3

#1 cosinus-funktionen opfylder også egenskaben, men den er ikke en parabel. Jeg mener, at det tiltænkte svar må være en "lige funktion".

Men ikke desto mindre, glædelig jul!


f(x)=\pi x+e er ligeledes en 'lige funktion', men besidder bestemt ikke den ønskede egenskab.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. december 2022 af SådanDa

#4 f(x)=πx+e er dog ikke en lige funktion. I matematik er en "lige funktion" en funktion som opfylder at f(x)=f(-x)

Se f.eks. her: https://www.webmatematik.dk/lektioner/saerligt-for-htx/funktioner/lige-og-ulige-funktioner


Svar #6
01. januar 2023 af SuneChr

ad # 1  den imaginære enhed i
j benyttes undertiden, hvor et i måske kan forveksles/sammenblandes med andet.
epsilon ε derimod er jeg ikke bekendt med, men det er muligt i fremmed litteratur.


Skriv et svar til: Hvem ved hvad?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.