Matematik

Differentialligninger

30. december 2022 af Sofye - Niveau: A-niveau

Bevis, at funktionen y=f(x)=c*eax er løsning til denne differentialligning: dy/dx=ay 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2022 af peter lind

Gør prøve. d.v.s indsæt funktionen på højre og venstre side og se om du får samme resultat på de to sider


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. december 2022 af ringstedLC

\begin{align*} f(x)=y &= c\cdot e^{a x} \\ \tfrac{\mathrm{d}y}{\mathrm{d}x}=y' &=\bigl(c\cdot e^{a x}\bigr)'=... \end{align*}


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.