Matematik

Sandsynlighedsregning

30. december 2022 af Sofye - Niveau: B-niveau

1) Lad A være en hændelse i udfaldsrummet U. Da gælder at P(A)=1−P(A¯).

2) Lad A og B være en hændelse i udfaldsrummet U. Da gælder at P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B).


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2022 af ringstedLC

Du må jo lige skrive, hvad opgaverne går ud på og hvad du eventuelt ikke forstår.


Svar #2
30. december 2022 af Sofye

Hov undskyld skrev det men jeg må have slettet det. Opgaven går ud på at jeg skal bevise begge hændelse. Det er det eneste der står. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. december 2022 af SuneChr

1)    Enten indtræffer A eller ikke-A, og summen af disse er den sikre hændelse:   P(A) + P(ikke-A) = 1.
2)    Fællesmængdens  A ∩ B  elementer ville blive talt med to gange. Derfor skal det ene sæt fratrækkes. 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.