Fysik

Den elektromagnetiske kraft

06. januar 2023 af kejs - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med med det her spørgsmål?

c) Bestem tyngdekraften mellem kernen og elektronen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2023 af peter lind

Det har ikke noget med elektromotorisk kraft at gøre. Det er simpelthen Newtons lov for tyngdekraften og den må stå i din bog eller formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2023 af Christianfslag

Jeg vil vove at antage, at der menes, at der skal findes gravitationskraften mellem de to partikler. Her kan du benytte Coulombs lov der siger at

\small F_G=k\cdot \frac{Q\cdot q}{r^2}

Hvor Q og q er de to ladninger af partiklerne, k er Coulomb konstanten og r er afstanden mellem de to partikler.


Svar #3
07. januar 2023 af kejs

Tak!


Skriv et svar til: Den elektromagnetiske kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.