Matematik

Regnestykker

08. januar 2023 af Mahmoud1112 - Niveau: 9. klasse

Jeg glemte, hvordan man beregner disse regnstykker:

(-3) * (-2) * (-5)

0,5 * 2,5

5² - 2 * 5

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2023 af StoreNord

Den første:
    Minus gange minus er plus.
    Plus gange minus er minus.

Den anden:
    Hvad er det halve af 2,5?

Den tredje:
    Hvad er 5*5 - 2*5?   


Svar #2
08. januar 2023 af Mahmoud1112

Jeg forstår ikke den første..


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2023 af StoreNord

(-3) * (-2) * (-5)

-3  er i virkeligheden et produkt af to faktorer, -1 og 3.
Kald -1 for k, så har du:
    (-3) * (-2) * (-5)  =  k*3*k*2*k*5  = k³ * 3*2*5  =  (-1)³ * 30

Et produkt af to negative tal bliver et positive tal.
Men et produkt af to tal med forskellige fortegn bliver et negativt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2023 af ringstedLC

\begin{align*} 3\cdot 2 &= \\ (+3)\cdot (+2)&=2+2+2 &&= 6 \\\\ (-3)\cdot 2 &= \\ (-3)\cdot (+2)&=-2-2-2 &&= -6\\\\ (-3)\cdot (-2) &= -(-2)-(-2)-(-2) \\&= 2+2+2 &&= 6 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2023 af PeterValberg

#0 Se eventuelt denne video < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
09. januar 2023 af Mahmoud1112

Øhmmm, så det er ligesom negativt og positivt..?

Jeg er ikke helt med, men er der andre måder at regne det ud som er er nemmere?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2023 af StoreNord

#6
    Ja. -3 er negativt; lige som frostgrader. Det dobbelte er -6.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2023 af Soeffi

#0.

a) (-3)·(-2)·(-5) = 
     (-1)·3·(-1)·2·(-1)·5 =
     (-1)·(-1)·(-1)·3·2·5 = 
     (-1)·3·2·5 = 
     (-1)·30 =
     -30

b) 0,5·2,5 = 
    (5/10)·(25/10) = 
    125/100 = 
    1,25

c) 52 - 2·5 = 
    5·5 - 2·5 = 
    25 - 10 = 
    15


Skriv et svar til: Regnestykker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.