Matematik

Renter ÅOP

16. januar 2023 af ukendtbruger2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, kan det godt passe at hvis et SMS-låns ÅOP er på 24,87%, så er omkostningerne ved at låne 1500 i en måned 6007,35 kr?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2023 af peter lind

Så vil jeg i hvet fald ikke tage lånet. Er procenten om året, måneden, eller dagen ? Er der andre omkostninger end renter ?


Svar #2
16. januar 2023 af ukendtbruger2 (Slettet)

Procenten er om året, og der er ikke andre omkostninger


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2023 af peter lind

Så er tallet helt forkert. Du skal omregne de 24,87% til procent pr måned og dernæst bliver resultatet*1500kr


Svar #4
16. januar 2023 af ukendtbruger2 (Slettet)

Så bare 24,87/12 = 2.0725?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2023 af peter lind

Nej. Efter et år er rentefoden givet ved (1+rmåned)12 = 1+rår


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll} 1+r_{\textup{m\aa ned}}=1.2487^{\frac{1}{12}}=1.0187\\\\ \textup{MOP}=1.87\%\\\\ \textup{MO ved l\aa n af}\\ 1500\textup{ kr:}\\&& \left ( 1500\;\mathrm{kr} \right )\cdot 0.0187=28.05\;\mathrm{kr} \end{array}


Svar #7
21. januar 2023 af ukendtbruger2 (Slettet)

Hvordan kan man forklare hvordan man får 1.2487? 


Svar #8
21. januar 2023 af ukendtbruger2 (Slettet)

Hvordan kan man forklare hvordan man får 1.2487? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. januar 2023 af peter lind

Renten er 24,87% = 0,2487 dermed er 1+r = 1,2487


Skriv et svar til: Renter ÅOP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.