Matematik

Vektorfunktion gennemløbsretning

20. januar 2023 af Guleroden1 - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg den her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2023 af jl9

Står der hvad t går fra og til? Man kan evt. tegne begge grafer og se forløbet i x-retning og y-retning hver for sig. F.eks. må x-forløbet først falde og derefter stige. Og y-forløbet enten stiger eller falder i hele forløbet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2023 af mathon


Svar #3
20. januar 2023 af Guleroden1

#2


Hvad skal jeg gøre? forstår ikke

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2023 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llllll} &\textup{stedvektor:}&\overrightarrow{r}(t)=\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 5t^2+2^t\\\frac{1}{3}e^{-3t}+1 \end{pmatrix}\\\\\\&& \overrightarrow{r}(0)=\begin{pmatrix} 1\\\frac{4}{3} \end{pmatrix}\\\\\\ &\textup{hastighedsvektor:}&\overrightarrow{v}(t)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}\left ( \overrightarrow{r}(t) \right )=\begin{pmatrix} 10t+\ln(2)\cdot 2^t\\ -e^{-3t} \end{pmatrix}\\\\&& \overrightarrow{v}(0)=\begin{pmatrix} \ln(2)\\ -1 \end{pmatrix}\textup{ med retning skr\aa t nedad mod h\o jre}\\\\\\ \textbf{Konklusion:}\\&\textup{Oppefra og ned mod urets retning.} \end{array}


Svar #5
22. januar 2023 af Guleroden1

Det er bare uden hjælpemidler, så kan ikke lige?


Skriv et svar til: Vektorfunktion gennemløbsretning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.