Matematik

algebra

20. januar kl. 10:45 af Helena55 - Niveau: 8. klasse

forstår ikke hvad jeg skal


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar kl. 10:50 af Moderatoren

Kan du beskrive det, du ikke forstår? Forestil dig, at du skal spørge din lærer efter hjælp. Hvad vil du så sige til hende? 
Hvis du ikke kender til kvadratsætningerne, så skal du først læse om dem.


Svar #2
20. januar kl. 11:04 af Helena55

jeg har lavet opgave a med jeg forstår ikke hvordan i opgave b jeg skal finde arealet af hver af de fire dele 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar kl. 12:14 af Soeffi

#0. Indsætter redigeret billede.

Vedhæftet fil:2063527.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar kl. 20:44 af ringstedLC

#0: Jo du gør, for du har jo lavet "A".

Skriv istedet fx: "Til A har jeg svaret, at det er ... (den kvadratsætning du mener, der passer)".

A: Det store kvadrat har arealet:

\begin{align*} A_{kvadrat} &= s^2\\&=(a+b)^2 \end{align*}

B: Du kan sikkert se, at kvadratet består af to rektangler og to kvadrater. Og du ved at:

\begin{align*} A_{rektangel\,1} &= l\ae ngde\cdot bredde\\&= a\cdot b \\ A_{rektangel\,2} &= (...) \\ A_{kvadrat\,1} &= (...)^2 \\ A_{kvadrat\,1} &= (...)^2 \end{align*}

Læg de fire udtryk for arealerne sammen, reducér  og se hvordan det passer med din kvadratsætning.

C: Indsæt værdierne for a og b i det samlede udtryk og beregn arealet af kvadratet.

D: Det kan du godt, når du er nået hertil.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar kl. 22:18 af helena000

i opgave C er det for hver enkel figur eller den hele?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar kl. 23:54 af OliverHviid

Det er til den hele. Du har:

(a+b)2 Indsæt så a= 4 og b= 2, dvs. (4+2)2 og udregn det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar kl. 19:23 af ringstedLC

D: 

\begin{align*} A_{figur} &= A_{kvadrat\;1}+A_{kvadrat\;2}+A_{rektangel\;1}+A_{rektangel\;2} \\ &= a\cdot a+b\cdot b+2\cdot (a\cdot b)\;,\;A_{rektangel}=a\cdot b \\ A_{figur} &= a^2+b^2+2\,a\,b \end{align*}


Skriv et svar til: algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.