Matematik

Udregning af sider og vinkler i trekant

25. januar kl. 15:32 af blis1204 - Niveau: B-niveau

Har vedlagt opgave:)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar kl. 16:00 af Sebblich

I opgaven skal du egentlig bare bruge de forskellige relationer, som du nok har fået oplyst før opgaven.
Til at starte med, så kan du finde B i opgave a ved at bruge sinusrelationen:
a/(sin A) = b/(sin B) = c/(sin C)
Med oplysningerne indsat får du:
15/(sin(62)) = 7/sin(B)
Når du så har isoleret B, får du udtrykket:
sin-1((b*sin(A))/a) = B

sin-1((7*sin(62))/15) = 24,33

Nu har du 2 af 3 vinkler, så du minusser bare de fundne vinkler med 180, og så får du den sidste vinkel:

180 - A - B = C
180 - 62 - 24,33 = 93,67

Nu mangler der jo bare den sidste side, som du kan finde med din foretrukne relation f.eks.:

a/(sin A) = c/(sin C)

(a * sin C)/(sin A) = c

(15 * sin(93,67))/(sin(62)) = 16,95

På den vedhæftede fil kan du se mit forsøg på at lave trekanten i Geogebra.
Som du nok kan se, er målene ikke præcist de samme, men det skyldes usikkerheder i beregningerne (og mine evner til at lave trekanter)

Måske du kan løse opgave b selv nu? :)

Vedhæftet fil:eksempel.png

Svar #2
25. januar kl. 16:16 af blis1204

Mange tak, har fundet vinkelen, men hvílken formel skal jeg bruge til at finde a? kan ikke finde en formel uden brug af andre sider i.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar kl. 17:06 af Sebblich

Linket herunder vil vise dig alle formlerne, du kan bruge til trekantberegning:
https://docs.google.com/document/d/1wFa4RtI4AAfDTbB94xCxyC20FgQ8qY_ZzliZPFyYwQk/edit?usp=sharing

Håber dette hjælper. :)


Skriv et svar til: Udregning af sider og vinkler i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.