Matematik

Hjælp til parabel-opgave.

25. januar 2023 af Matematik5 - Niveau: A-niveau

En parabel er givet ved ligningen y^2=6*x

a) Vis, at punktet P(6, -6) ligger på parablen.             

Som jeg forstår det, skal jeg bare indsætte punktets koordinater og se om det giver det samme på begge sider?

b) Bestem en ligning for tangenten til parablen i punktet P.

Denne opgave forstår jeg ikke. Hvordan skal tangentens ligning findes, når y er opløftet i anden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2023 af peter lind

a) Korrekt

b) (y2)' = 2y*y' eller du kan tage kvadratroden på begge sider af lighedstegnet


Svar #2
25. januar 2023 af Matematik5

#1

a) Korrekt

b) (y2)' = 2y*y' eller du kan tage kvadratroden på begge sider af lighedstegnet

Mange tak!


Skriv et svar til: Hjælp til parabel-opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.