Matematik

Hældningskoefficienten

25. januar kl. 19:02 af superswag1302 - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg har lidt svært ved denne opgave, hvordan skal den præcis løses? 

Opgave 5) 

I et koordinatsystem er der givet en linje l  med ligningen y = 3x + 7.

En linje står vinkelret på l .

a) Bestem hældningskoefficienten for m


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar kl. 19:24 af Sebblich

Når to linjer står vinkelret på hinanden, er produktet af deres stigningstal −1. Dvs. "a1 * a2 = -1"

Hvis du kan finde hældningen til linje l, så skal du bare isolere hældningen til linje m i ovenstående formel.
 

Vil du løse opgaven selv nu, så lad være med at læse videre, da jeg også giver svaret herunder:

Du ved fra funktionen "y = 3x + 7" at hældningen er lig med 3, da koefficienten til x = 3.

Nu kan du isolere a2 i formlen "a1 * a2 = -1", og du får:

"a2 = -1/3"

Dvs. at hældningen til linje m må være -1/3.

Vedhæftet er beviset på svaret. :)

Vedhæftet fil:eksempel2.png

Skriv et svar til: Hældningskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.