Kemi

Mængdeberegning

31. januar kl. 20:33 af louisesk9 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? 

Husholdningseddike er en 10% (volumen) vandig opløsning af eddikesyre (CH3COOH). Densiteten af CH3COOH og H2O sættes til hhv. 1.05 og 1.00 g/ml, og deres molmasser sættes til hhv. 60 og 18 g/mol.

a)  Beregn molariteten og molalitet af eddikesyreopløsningen.

b)  Beregn volumen, masse og mol brøkerne af eddikesyreopløsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar kl. 10:00 af mathon

\small \begin{array}{lllllllll} \textbf{a)}\\&\textup{Af 100 mL}\\& \textup{er:}\\&&CH_3COOH&10\textup{ mL}\textup{ med massen }10.5\;\mathrm{g}=0.175\;\mathrm{mol}\\\\&& H_2O&\textup{ 90 mL med massen }90\;\mathrm{g}\; \, \, =5 \;\mathrm{mol}\\\\&&\textup{Molaritet:}\\&&&[CH_3COOH]=\quad\frac{n}{V}=\frac{0.175\;\mathrm{mol}}{0.1\;\mathrm{L}}=1.75\;\mathrm{mol\ae r}\\\\&& \textup{Molalitet:}\\&&& [CH_3COOH]=\quad \frac{0.175\;\mathrm{mol}}{0.090\;\mathrm{kg}}=1.94\;\mathrm{molal} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar kl. 10:15 af mathon

\small \begin{array}{lllllr} \textbf{b)}\\&& \textup{Volumenbr\o k:}&\frac{10\;\mathrm{mL}}{100\;\mathrm{mL}}&=&\frac{1}{10}\\\\&& \textup{Massebr\o k:}&\frac{10.5\;\mathrm{g}}{100.5\;\mathrm{g}}&=&\frac{7}{67}\\\\&& \textup{Molbr\o k:}&\frac{0.175\;\mathrm{mol}}{5.175\;\mathrm{mol}}&=&\frac{7}{207} \end{array}


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.