Matematik

Hjælp mig

09. februar 2023 af me09 - Niveau: 8. klasse

Igor vælger et tal. Han multiplicerer tallet med tre. Derefter multiplicerer han sit valgte tal med 6. Han lægger de to produkter sammen og dividerer summen med 4. Han får derefter tallet 9.

Opstil en ligning til bestemmelse af Igors tal.
Hvilket tal valgte Igor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2023 af mathon

                         \small \frac{3\cdot t\qquad+\qquad 6\cdot t}{4}=9


Skriv et svar til: Hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.