Matematik

Mat

17. februar 2023 af laura0003 - Niveau: B-niveau

jeg har virkelig brug for hjælp til en opgave.

h(t) = 4.375t+ 3.525t + 2.565

a) hvor lang tid går der før bolden rammer gulvet?

b) bestem den maskimale højde for bolden 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2023 af AMelev

Jeg går ud fra, at t angiver tiden efter bolden er sendt afsted og at h(t) angiver boldens højde over jorden.
Hvis det er tilfældet så:

a) h(t) = 0. Løs ligningen.

b) Beregn toppunktets 2.koordinat.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2023 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} h(t)=0 &= {\color{Red} -}4.375\,t^2+3.525\,t+2.565 \;,\;t>0 \\ t &= ... \end{align*}

b)

\begin{align*} y_T &= \frac{-d}{4\,a}&,\;\textup{formel (84) og eventuelt (83)} \end{align*}


Svar #3
18. februar 2023 af laura0003

så svaret til b er yr = -d / 4a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2023 af AMelev

Det er formlen, du skal anvende for at kunne give svaret


Skriv et svar til: Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.