Fysik

elektromagnetisk stråling

17. februar 2023 af nat56 - Niveau: B-niveau

Elektronen kan springe ned til grundtilstanden i flere trin. Undersøg om der er andre spring der vil give bølgelængder i det synlige spektrum, hvis dette er tilfældet hvilke farver svarer de til? 

Det er for oxygen 

E4= -1,825 * 10^-18 J 

E3=-1,866 * 10^-18 J 

E2=-1,993 * 10^-18 J 

jeg har regnet ud fra 4-1, 3-1 og 2-1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2023 af peter lind

Du bør også beregne

3-2, 4-2 og 4-3


Svar #2
17. februar 2023 af nat56

og hvordan gør jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2023 af peter lind

du regner energiforskellen ud mellem de forskellige niveauer. Disse energiforskelle bruger du så til at finde frekvensen af ΔE = h*f hvor h er plancks konstant og  f er frekvensen


Svar #4
17. februar 2023 af nat56

skal jeg bruge denne her formel?bølgelængden= h*c/Em-En 

og kan du vise det vha af en udregning 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2023 af peter lind

Det du skriver betyder at du først skal beregne hc/Em og derfra fratrække En


Svar #6
17. februar 2023 af nat56

men hvilke bølgelængder får de ved 4-> 2 og 4-> 3 og 3-> 2 og hvilke farver svarer det til?? nogle der kan hjælpe mig med det 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2023 af peter lind

Det skal du regne ud på samme måde som de andre.


Skriv et svar til: elektromagnetisk stråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.