Matematik

Vektorer

18. februar 2023 af Quarr - Niveau: C-niveau

Kan I hjælpe?

Vedhæftet fil: vektorer.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. februar 2023 af ringstedLC

a) Enhedsvektoren for vektor AB:

\begin{align*} \vec{\,e}_{\overrightarrow{AB}} &= \binom{\cos(32^{\circ})}{\sin(32^{\circ})} \\ \overrightarrow{AB} &= \left |\overrightarrow{AB} \right |\cdot \vec{\,e}_{\overrightarrow{AB}} \\ \overrightarrow{AB} &= 9\cdot \binom{\cos(32^{\circ})}{\sin(32^{\circ})} \end{align*}

b)

\begin{align*} h\o jde &= AB_b \quad,\; \overrightarrow{AB}=\binom{AB_a}{AB_b} \end{align*}


Svar #3
18. februar 2023 af Quarr

#2

Tak. Det giver god mening.

- - -

Ja

 


Svar #4
25. februar 2023 af Quarr

#1

Kan du hjælpe?

c) Bestem længden af AC

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2023 af ringstedLC

c) Indtegn vektor AB 's koordinater og se at:

\begin{align*} \left | AC \right | &= 2\cdot AB_a \end{align*}

da højden deler snittet i to lige store retvinklede trekanter.


Svar #6
25. februar 2023 af Quarr

#5

Når jeg udregner længden af AC, skal jeg så have enheder med?

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. februar 2023 af ringstedLC

I matematik skal kun resultatet angives med enheder (hvis der er nogle). Skriv fx:

\begin{align*} \left | AC \right | &= 2\cdot AB_a=...\,(\textup{m}) \end{align*}

og ditto for "højden".


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.