Matematik

:..

18. februar 2023 af laura0003 - Niveau: B-niveau

jeg har prøvet mange gange og løse denne opgave men er der en som kan give svaret da jeg er helt blank og skal aflevere det inden 23

Jeg har virkelig brug for hjælp til en opgave

"ved fodring af hunde med et bestemt foder er sammenhængen mellem hundens vægt x målt i kg og den anbefaldede daglige fordermængde f (x) målt i gram bestemt ved potensfunktionen"

f(x) = 25 *√x

a) hvor meget foder anbefales der til en hun der vejer 25kg


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2023 af peter lind

Nu kommer du igen med en opgave du har spurgt om tidligere. Lad være med det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2023 af SuneChr

Potensfunktionen med kvadratrodstegnet forvirrer muligvis, men skal forstås som  \sqrt{x}=x^{\frac{1}{2}} .
Lad det nu ligge.
Hunden vejer 25 kg. De 25 sætter du ind for x. Hvad er kvadratroden af 25?
Godt.
Det ganger du så med 25 og får hundens fodermængde i gram, som er lig med f (25) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2023 af StoreNord

f(x) = 25 *√x

a) hvor meget foder anbefales der til en hun der vejer 25kg

f betyder foder!

f(25) = 25*√25 =125 gram pr dag


Skriv et svar til: :..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.