Matematik

topunkt i parabel

21. februar 2023 af nina5348 - Niveau: A-niveau

har en opgave jeg har svært ved, opgavebeskrivelsen ser sådan ud:

en funktion f er bestemt ved 

f(x) = 3x2 - 6x + 12

grafen for  er en parabel

bestem kordinatsættet til parablens toppunkt.

jeg kan ikke helt huske formelen for at finde kordinatterne for toppunktet. 

håber i kan hjælpe, tak på forhånd :))


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2023 af SuneChr

Hvad man ikke selv husker, husker formelsamlingen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2023 af Anders521


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2023 af PeterValberg

For parablen

y=ax^2+bx+c

kan koordinatsættet til toppunktet bestemmes som

T_p(x,y)=\left(\frac{-b}{2a}\,;\,\frac{-d}{4a} \right )

hvor

d=b^2-4ac

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: topunkt i parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.