Matematik

andengrads polynomium

22. februar 2023 af nina5348 - Niveau: A-niveau

hey har en opgave, vhis i kan hjælpe, så tak på forhånd

opgavebeskrivelsen:

et andengradspolynomium p er bestemt ved 

p(x) = 3 * (x+5) * (x+7)

bestem konstanterne a,b og c, når p skrives på formen p(x) = a * x^2 + b * x + c 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2023 af SuneChr

Gang ud
Reducér
Ordn leddene
Sammenlign med a, b og c


Svar #2
22. februar 2023 af nina5348

det forstår jeg ikke helt, har du mulighed for at forklare det lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2023 af SuneChr

3·(x2 + 7x + 5x +35) = 3x2 + 36x + 105
a er koefficienten til x2
b er koefficienten til x
c er konstantleddet


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2023 af StoreNord

"Man ganger to parenteser med hinanden ved at gange hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes".


Skriv et svar til: andengrads polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.