Matematik

radioaktivt stof, halveringstid

22. februar 2023 af nina5348 - Niveau: A-niveau

har en opgave jeg har svært ved, tak på forhånd

opgaven:

Et bestemt radioaktivt stof har en halveringstid på 30,17 år. I en model kan mængden af tilbageværende stof som funktion af tiden beskrives ved

N(t) = 17,5 * a^t

hvor N(t) er mængden af tilbageværende stof (målt i gram) til tidspunktet t (målt i år).

a) Bestem konstanten a for det pågældende stof.

b) Hvor mange år tager det ifølge modellen, før mængden af tilbageværende stof er nede på 10 g?

c) Hvor stor en procentdel af den oprindelige mængde stof er tilbage efter 50 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2023 af peter lind

se formel 106 side 20 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2023 af ringstedLC

a)

\begin{align*} T_{1/2}=30.17 &= \frac{\log(0.5)}{\log(a)}\quad\textup{formel (110)} \\ a&=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2023 af ringstedLC

b)

\begin{align*} N(t)=10 &= 17.5\cdot a^t \\ t &= ...\;(\textup{\aa r}) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2023 af ringstedLC

c)

\begin{align*} \frac{N(50)}{N(0)}\cdot 100\% &= ...\;\% \end{align*}


Skriv et svar til: radioaktivt stof, halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.