Matematik

differentialregning

22. februar kl. 23:22 af guddiii - Niveau: A-niveau

hvordan beregner jeg maksimum. jeg ved at når man skal finde minimum skal man differentiere og sætte det lig med 0, men jeg ved ikke hvordan jeg finder maksimum


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar kl. 23:43 af Anders521

#0 Du har misforstået. Hvis for en funktion f løses ligningen f '(x) = 0, er det for at findet et muligt ekstremum, dvs. et minimum eller maksimum.  


Svar #2
23. februar kl. 00:11 af guddiii

jeg har regnet dette ud ved at sige =0 men jeg kan jo se på min graf det skal give 36


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar kl. 00:24 af StoreNord

Hvor f' er  0 er der et muligt ekstremum; det vil sige et minimum eller et maksimum.
Har du fundet f' ?


Svar #4
23. februar kl. 00:25 af guddiii

ja det har jeg jo så


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar kl. 00:34 af StoreNord

Så ved du jo også, hvad fmax er?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar kl. 20:36 af ringstedLC

"Først differentiere jeg formlen og sætter denlig med 0."

Hvorefter du definerer, at fm = 0, hvilket ikke er korrekt.

b) Du skal definere f med det oplyste interval, definere den afledede og så løse ligningen:

\begin{align*} f(x) &:= 0.5\cdot x\cdot \sqrt{144-x^2}\,|\;0\leq x\leq 12 \\ fm(x) &:= \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}\bigl(f(x)\bigr)' \\ \textup{solve}\bigl(fm(x)&=0\,,\,x\bigr) \end{align*}


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.