Matematik

Harmoniske svingning

24. februar 2023 af em99 - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke lige huske formlen eller metoden til at løse ulighed i harmoniske svingning. Er der nogen der kan huske det ?

På forhånd tak??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2023 af peter lind

Brug dit CAS værktøj. Alternativ find f(6)


Svar #2
24. februar 2023 af em99

Opgaven skal løses uden hjælpemidler, men tak for svar! :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2023 af HansenDahl98

a) Værdimængden er [4,12].

Perioden er 2\pi/3.

b)  x ≈ 1,230


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2023 af peter lind

Du er ikke færdig. Ud fra løsningen skal du bestemme så se hvor den er større end 6. Da funktionen er kontinuert er der nemt


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2023 af ringstedLC

a)

\begin{align*} Vm(f) &= \left [4\cdot \sin_{min}+8\,,4\cdot \sin_{maks}+8 \right ] \\ \omega &= \frac{2\,\pi}{T}\Rightarrow T=\frac{2\,\pi}{\omega} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2023 af ringstedLC

#3 b) er ikke rigtig, bla. må x ligge i et interval:

\begin{align*} 4\cdot \sin(3x-2)+8 \! \geq \;6 \;,\;x\in\left [ 0;2 \right ] \qquad\qquad\qquad\qquad\quad\;\;&\\ \begin{array} {llll} \sin(3x-2) &\geq \sin^{-1}(-0.5) &\,\wedge \;\sin\bigl(\pi-(3x-2)\bigr) &\geq -0.5 \\ 3x-2 &\geq -\sin^{-1}(0.5) &\,\wedge \;\pi-3x+2 &\geq -\sin^{-1}(0.5) \\ 3x &\geq -\tfrac{\pi}{6}+2 &\,\wedge \; 3x & \leq \pi+\tfrac{\pi}{6}+2 \\ &\qquad\;\;\;\tfrac{-\pi\,+\,12}{18} \leq &\,x\;\;\; \leq \tfrac{7\pi\,+\,12}{18} \end{array} \end{align*}


Skriv et svar til: Harmoniske svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.