Matematik

bestem grafen

25. februar 2023 af Simlars - Niveau: A-niveau

har brug for hjælp med denne opgave

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2023 af ringstedLC

a) f er en stykvis lineær funktion:

\begin{align*} f(x) &= \left\{\begin{matrix} a_1x+b_1 &,&-\infty < x\leq 2 \\ a_2x+b_2 &, &\qquad 2< x<\infty\end{matrix}\right. \\ f(2) &= 1 \\ a_1 &= \frac{1-y_1}{2-x_1}\;,\;a_2=\frac{y_2-1}{x_2-2} \\ f(2)=1 &= 2a_1+b_1=2a_2+b_2 \end{align*}

Aflæs et støttepunkt på hver gren af grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2023 af StoreNord

Kik først på den aftagende del af grafen.
Aflæs for eksempel endepunkterne og beregn hældningen a (som brøk). Deregn derefter dens b, også som brøk.
Gør det samme for den voksende del af grafen.

Når du kommer med de rigtige funktionsforskrifter, kan du få hjælp til at tegne den i Geogebra.


Skriv et svar til: bestem grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.