Matematik

reduktion

27. februar 2023 af brugforhjælphej - Niveau: B-niveau

Hejsa 

Jeg står og har hastigt brug for hjælp

a^2 * a^5 / a^4 =a^3 

men hvorfor det? hvis man ganger tallene sammen og dividere bliver resultatet 2,5. runder man så bare op? 

Håber nogle vil forklare dette :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2023 af StoreNord

Selvfølgelig runder man ikke op!
Resultatet skal være præcist. Gerne en brøk.

Jeg ved heller ikke, hvordan du kan få 2,5???

Jeg tror,  a^2 * a^5 / a^4 =a^3   er en ligning som du skal bevise er sand (eller falsk).


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2023 af peter lind

Brug at an*am = an+m


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2023 af ringstedLC

\begin{align*} a^r\cdot a^s &= a^{r\,+\,s} &&\textup{formel (18)} \\ \frac{a^r}{a^s} &= a^{r\,-\,s} &&\textup{formel (19)} \\\\ \frac{a^r\cdot a^s}{a^t} &= a^{r\,+\,s\,-\,t} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2023 af magfas

\frac{a^2\cdot a^5}{a^4}=\frac{a^{2+5}}{a^4}=\frac{a^7}{a^4}=a^{7-4}=a^3


Skriv et svar til: reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.