Matematik

bestem funktion

10. marts kl. 18:33 af Simlars - Niveau: A-niveau

har brug for hjælp til denne opgave

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts kl. 18:46 af jl9

Aflæs først værdien af f(1). Aflæs dernæst værdien af g(x) med x sat lig f(1).


Svar #2
10. marts kl. 18:47 af Simlars

ja men forstår det ik helt er f(x) så 1 og g(x) 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts kl. 18:53 af jl9

Jeps.

f(1) = 0

og

g(f(1)) = g(0) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts kl. 19:05 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts kl. 19:05 af ringstedLC

#2: Delvis rigtigt:

\begin{align*} f(x) &= 1\Rightarrow x=2\;{\color{Red} \neq }\;1 \\ f(x) &= 0\Rightarrow x=1\Rightarrow f(1)=0 \end{align*}


Svar #6
10. marts kl. 19:18 af Simlars

hvordan ville beregningen så se ud til den


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts kl. 19:33 af ringstedLC

Som i #3, eller:

\begin{align*} f(x)=y\;&,\;g\bigl(y\bigr)=g\bigl(f(x)\bigr) \\ f(1) &= 0 \\ g\bigl(f(1)\bigr)=g(0) &= 2 \end{align*}

Du bestemmer en sammensat funktionsværdi ved at aflæse tabellerne, først for den "indre" funktion, f og dens funktionsværdi indsættes så i den "ydre" funktion g. Til sidst aflæses funktionværdien af g.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts kl. 22:24 af SuneChr

.SP 100320232225.PNG

Vedhæftet fil:SP 100320232225.PNG

Skriv et svar til: bestem funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.