Matematik

Potensfunktion

11. marts kl. 19:43 af Eca - Niveau: C-niveau

Hej

Sidder fast i en opgave - har fået to forskellige resultater og ved ikke hvilket der er mest rigtig. Nogle der kan hjælpe?

Har vedhæftet opgaven (spg. 2)


Svar #1
11. marts kl. 19:43 af Eca

Min besvarelse:


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts kl. 19:45 af SuneChr

Lav potentiel regression på tabellens data.
b)       let hund                f (x) = bxa
  
         tung hund    f (1,30·x) = b·(1,30·x)a = 1,30a·f (x) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts kl. 19:52 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts kl. 20:03 af peter lind

Jeg ved ikke hvad din uddannelse er, så jeg kan ikke svare præcist i forhold til den.

Generelt gælder at 1+ry = (1+r)a hvor ry er væksten for den tunge hund og r er væksten for den lette hund.

Har du ikke en formelsamling du kan slå op i ?


Svar #5
11. marts kl. 20:11 af Eca

Har skrevet 1+0,3^a, som jeg fik til 0,75, og nu får jeg 1,22?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts kl. 20:30 af SuneChr

Din udregning ser ud til at passe.

a = 0,7472   b = 25,26
1,3a =  1,21657...
1 + r = 1,21657...   ⇒   r = 0,21657...
Den tunge hund skal da have godt og vel 21% mere foder end den lille hund,
(eller knap 22%)

Giv besked, hvis du ikke er med  !


Svar #7
11. marts kl. 21:12 af Eca

Nu giver det mening. Tak:))


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.