Fysik

Omskrivning af formel

22. marts kl. 13:40 af Lalode - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg er ikke så god til at omskrive formler i hovedet, er der en der kan hjælpe med at forklare hvordan jeg isolerer u i denne formel:

f_1=(v)/(v-u) *f

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts kl. 14:53 af SuneChr

Det behøver ikke at være hovedregning. Papir og blyant er en udmærket og helt lovlig hjælp.

f_{1}=\frac{v\cdot f}{v-u}
(v - u)f1 = vf
vf1 - uf1 = vf
vf1 - vf = uf1
u = v(f1 - f) / f1
 


Svar #2
22. marts kl. 22:02 af Lalode

Mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Omskrivning af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.