Matematik
Tangentligninger og linjeelementer
Hej
Er der nogle, som kan hjælpe mig med denne her opgave?
På forhånd tak for hjælpen
Svar #3
26. marts 2023 af cecilie1606
Svar #4
26. marts 2023 af M2023
#3. Prøv at se denne video: https://www.youtube.com/watch?v=fXyTMt0o_rg.
Svar #5
28. marts 2023 af cecilie1606
#4#3. Prøv at se denne video: https://www.youtube.com/watch?v=fXyTMt0o_rg.
Okay.
Er det sådan her det skal forstås?
Har forsøgt at lave opgave 1?
Svar #6
28. marts 2023 af cecilie1606
Og jeg har også forsøgt at sætte nogle løsninger ind i differentialligningen, men ved ikke, om det er forstået korrekt?
Svar #8
29. marts 2023 af M2023
#7.

2. Løsning fra #6:

3. De løsninger, som du har fundet i spørgsmål 2 har formen: y = k·(x - 2). Du gør prøve:
venstre side: y' = (k·(x - 2))' = k.
højre side: y/(x - 2) = k·(x - 2)/(x - 2) = k.
Det vil sige, at prøven stemmer.
4. Alle lineære funktioner, hvor b = -2a har formen: y = ax + b = (-2b)·x + b = b·(x - 2).
Dette er en løsning, for vi har lige vist, at y = k·(x - 2) er en løsning for alle reelle k.
Svar #9
29. marts 2023 af Anders521
#7 Se vedhæftet billede
Svar #10
30. marts 2023 af cecilie1606
#8#7.
2. Løsning fra #6:
3. De løsninger, som du har fundet i spørgsmål 2 har formen: y = k·(x - 2). Du gør prøve:
venstre side: y' = (k·(x - 2))' = k.
højre side: y/(x - 2) = k·(x - 2)/(x - 2) = k.
Det vil sige, at prøven stemmer.4. Alle lineære funktioner, hvor b = -2a har formen: y = ax + b = (-2b)·x + b = b·(x - 2).
Dette er en løsning, for vi har lige vist, at y = k·(x - 2) er en løsning for alle reelle k.
Vil det sige, at jeg skal indsætte mine gæt ind i formlen?
Altså f.eks. et af mine gæt, som er:
y(5) = -2
Skal 5 og -2 så indsættes for x og y i formlen, eller hvordan skal det forstås?
Svar #11
30. marts 2023 af cecilie1606
#9#7 Se vedhæftet billede
Har du mulighed for at forklare mig hvad jeg ser på det vedhæftede billede.
Jeg beklager, men jeg er ikke helt med.
Svar #12
30. marts 2023 af peter lind
Der er intet vedhæftet billede.
Du skal indsætte en LINEÆR FUNKTION ikke et punkt
Svar #14
30. marts 2023 af Anders521
#11 Ligesom dig, har jeg blot tegnet et hældningsfelt. Derefter har jeg valgt punkter jeg mente grafen for en lineær funktion ville gå igennem. CAS-værktøjet GeoGebra gav mig så både forskriften og graferne for funktionerne.
De er løsninger til din differentialligning. F.eks. med y = - x + 2 haves y' = -1. Indsætter jeg - x + 2 og -1 i ligningen får jeg y' = y/(x-2) ⇒ -1 = (-x + 2)/(x - 2) ⇔ -1 = -(x - 2)/(x - 2), hvilket er sandt.
Svar #15
30. marts 2023 af cecilie1606
Jeg har forsøgt flere gange at vedhæfte en fil til det her opslag, men det er som om det forsvinder når jeg forsøger at sende beskeden, så det beklager jeg.
Men mange tak for forklaringerne.
Det gav god mening for mig nu, og jeg har fået løst opgaven, så igen tak for det :)
Skriv et svar til: Tangentligninger og linjeelementer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
