Matematik

Hjælp til differentielregning

26. marts 2023 af Okkegokke - Niveau: B-niveau

Hej er kørt fast i denne opgave

se vedhæftet fil

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2023 af ringstedLC

a) Vis at:

\begin{align*}P:&\;(2,0)=(x_P,y_P) \\ f(x_P)=y_P &= 1-e^{\frac{1}{4}\,{x_P}^2\,-\,1} \end{align*}

NB. Dét er ikke differentialregning!


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2023 af MentorMath

Hej,

Det er oplyst, at grafen skærer x-aksen i punktet P. y-koordinaten til punktet er derfor lig med nul.

Vi finder derfor x-koordinaten til punktet, ved sætte f(x) lig med nul og løse ligningen.

Jeg har vedlagt et bilag, hvor jeg har vist udregningerne.


Skriv et svar til: Hjælp til differentielregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.