Fysik

Propotional

26. marts 2023 af Sarah12345h - Niveau: C-niveau

Hejsa, hvad betyder/menes der at en størrelse er proportional med genstanden?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2023 af SuneChr

Jeg kan ikke vide, hvad for en størrelse og hvad for en genstand, du fremfører, men
proportionalitet betyder, at gøres størrelsen k gange større, gøres også genstanden k gange større.


Svar #2
26. marts 2023 af Sarah12345h

Der menes angående det skrå kast med luftmodstand, men tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2023 af ringstedLC

\begin{align*}y &= k\cdot x\;,\;\frac{y}{x}=k &&\textup{FS, mat. formel (8)} \\\\ F_{luft} &= -k\cdot v^2 \;,\;k=\tfrac{1}{2}\cdot\rho\cdot A\cdot C_d &&\left\{\begin{matrix} \rho:&\textup{luftens massefylde}\qquad\quad&\\ A:&\textup{legemets tv\ae rsnitareal}\quad&\\ C_d:&\textup{koefficient for form m.m.} \end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: Propotional

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.