Matematik

mat FED

28. marts kl. 16:27 af rouj0017 - Niveau: 10. klasse

jeg har akut brug for hjælp da jeg skal aflevere den her opgave idag

kan i hjælpe mig???

en toyota kostede i 2012 50000 kr og i 2022 koster 98000

1) hvor mange procent er nyprisen  på en toyota faldet /steget fra 2012 til 2022? søg vækstformelen og procentforskel

2) hvilken bil er den bedste for mig at købe?

en dyr bil der kører langt på literen eller en billgere der ikke kører så langt per liter? søg lineære funktion

3)det teger 30 minutter at køre på arbejde 

hvilket hastighed bevæger jeg mig i gennemsnit?

søg klokketid til decimaltid og formler

4) tegn din garage på et stykke papir eller geogebra


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts kl. 16:43 af AMelev

1) Procentvis stigning r=\frac{slut-start}{start} eller K = K0·(1 + r)
Indsæt de kendte værdier, beregn r og omskriv decimaltallet til %

Der mangler oplysninger til resten. Upload et billede (evt. en pdffil, hvis opgaven fylder for meget)


Svar #2
28. marts kl. 16:49 af rouj0017

det er en faglig dokumentation så ingen oplysning bare på den måde 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts kl. 18:21 af AMelev

OK.

2) Så skal du tage hensyn til prisen på bilerne, antal km pr. L, kørselsbehov

3) Her skal du kende afstanden s til dit arbejde
Gennemsnitsfarten er \frac{s\, km}{30 \, min}=\frac{2s \, km}{60\, min}=2s \, km/t


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts kl. 22:53 af StoreNord

Vækstformelen:
                                                      Pris_{10}=Pris_{0}(1+r%)^{10}


Skriv et svar til: mat FED

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.