Matematik

stabling af bøger

01. april kl. 22:26 af shain - Niveau: 9. klasse
Det er en opgave om stabling af bøger.

Har forskellige svar som er 90 min eller 45 min

Kan man stille det op som en ligning med x som minutter?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april kl. 22:33 af jl9

Peters arbejde: 3 paller/time

Mikkels arbejde: 6 paller/time

Tilsammen: 9 paller/time


Svar #2
01. april kl. 22:44 af shain

hvor mange minutter er det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april kl. 23:08 af SuneChr

Enig med # 1
9 paller på 60 min = 1/3·9 paller på 1/3·60 min = ... paller på ... min
Regneregel: Man forlænger brøken med 1/3


Svar #4
01. april kl. 23:14 af shain

3 paller på 20 min 6 min pr. palle

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april kl. 23:19 af SuneChr

En rigtig tænkeopgave. Dem må vi ha' nogle flere af.
6 min 40 sek pr palle


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april kl. 23:33 af SuneChr

# 0
"Kan man stille det op som en ligning med x som minutter?"
Ja, det kan man.
Peter klarer 3/60x palle
Mikkel klarer 3/30x palle
Vi får da
3/60x + 3/30x = 3  ⇒  x = 20
Vi ser, at det er, hvad der er gjort i # 1.
(Det er godt, at ikke også Palle skulle være med til at stable bøger  :)  )


Svar #7
02. april kl. 08:29 af shain

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april kl. 13:45 af M2023

Det svarer til at bruge en parallelforbindelse af modstande. To modstande i parallel giver en modstand, der er mindre end den mindste af de to, der indgår i forbindelsen.

1/x = 1/30 + 1/60 ⇔ x = 1/(1/30 + 1/60) = 1/(2/60 + 1/60) = 1/(3/60) = 1/(1/20) = 20


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april kl. 15:55 af Rumballsm

Du kan opskrive det med enheden palle i timen (p/t)

Den ene kan stable 3p/s og den anden kan stable 6p/t

Det vil sige at de tilsammen har en stable-hastighed på 9p/t

Du skal finde hvor lang tid det tager efter 3 paller, heraf:

\frac{3p}{9p/t}=\frac{3}{9}t=0,33333333t=20minutter


Svar #10
02. april kl. 18:04 af shain

Mange tak

Skriv et svar til: stabling af bøger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.