Fysik

Elektricitet

09. april kl. 12:48 af Sigurdsen - Niveau: B-niveau

Hej jeg har svært ved, at svare på nedestående to spørgsmål i vedhæftet fil er der nogen der kan hjælpe mig med at løse dem, da jeg ikke helt ved fremgangsmåden?







 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april kl. 15:02 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april kl. 15:05 af peter lind

1) Over hver af resistorene er det Q*spændningsfaldet.

2) arbejde = faldet i energi


Svar #3
09. april kl. 15:08 af Sigurdsen

Men hvordan beregner jeg dem, hvilke formel skal jeg bruge er lidt usikker på det

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april kl. 15:13 af peter lind

Energi = Q*u


Svar #5
09. april kl. 15:17 af Sigurdsen

Så er det korrekt følgende beregning

1 resistor: 1 Q* 3 V= 3 J

2 resistor: 1 Q * 2 V = 2 J

3 resistor: 1 Q * 4 V = 4 J

Hvordan beregner man desuden hvor stort et arbejde ladningen har udført?


Svar #6
09. april kl. 15:22 af Sigurdsen

skal man ikke også bruge Ohms lov, da jeg tænker man i opgave 1 skal bruge formlen for strømstyrke. Derefter isolere ohms lov for at finde hvor meget energi ladningen mister over hver resistor.


Svar #7
09. april kl. 15:42 af Sigurdsen

E=I^2·R·t 

Skal ovenstående formel anvendes ? 

Jeg er lidt usikker


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april kl. 15:42 af peter lind

#6 Det kan du gøre indirekte. Du ved at effekten P = I*V. Ganger du det med t får du energien E = P*t = I*V*t = (Q/t)*V*t = Q*V

#5 Det udførte arbejde er lig med den energi som tabes af strømmen altså summen af resultaterne i 1)


Svar #9
09. april kl. 15:57 af Sigurdsen

Ok er det så korrekt den måde jeg har gjort det på, som vist på arkivet 


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. april kl. 16:07 af peter lind

Du kender jo ikke modstanden eller strømstyrke. Kun spændingsfaldet. Dit oprindelige svar i #5 er derimod korrekte.


Svar #11
09. april kl. 16:13 af Sigurdsen

Super og når jeg skal finde det samlet arbejde skulle jeg så ikke tage summen af mine resultater fra 1) således:

3 J+2 J+4 J=9 J

Det vil sige det samlet arbejde ladningerne har udført er 9 J 


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. april kl. 16:29 af peter lind

ja


Svar #13
10. april kl. 00:25 af Sigurdsen

Hej hvordan kan man beregne den energi der skal tilføres ladningen så den kan trække sig igennem resistorene?

Er der nogen der kan hjælpe?


Svar #14
10. april kl. 00:36 af Sigurdsen

Er der nogle af de ovenstående resultater jeg skal bruge.


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.